Wacker G 790 tapadásközvetítő

Tapadásközvetítő szilikon ragasztóhoz szilikon termékek egyéb anyagokkal pl. fémmel történő ragasztásához használható.
A szilikongumiból készült alkatrészek nagyon nehezen ragaszthatók, ezeket kizárólag szilikon ragasztóval lehet ragasztani.
A szilikon ragasztása nem egyszerű. A ragasztási pontnál a ragasztási szilárdság is csak 60-70 %, ami fix vagy nyugvó szilikon tömítéseknél még jónak mondható, de nagy igénybevételnél és dinamikus erőhatásoknál ez az érték már nem annyira jó érték.
A szilikon ragasztása fém felülethez a legnehezebb feladat. Ezt kizárólag felületalapozó segítségével lehet elvégezni. A ragasztási szilárdságon nagymértékben segíthet, ha porszórással vagy a fémfelület érdesítésével nagyobb felületet képezünk a fém felületen. A szilikon ragasztó így nagyobb felületen tud megkapaszkodni.
A tökéletesebb ragasztás elérése érdekében felület aktivátor használatára van szükség. Erre a célra fejlesztette ki a német Wacker Chemie Gmbh a Wacker Primer G-790 anyagát.
A Wacker G-790 Grundierung ( felület aktivátor) használata:
A ragasztandó fémfelületeket zsír és portalanítani kell. Ezt elvégezhetjük egy nitohigítóba vagy aromás higítóba áztatott rongygyal mellyel alaposan letöröljük a fémet. A higító a fémfelületről történő teljes száradása után a Wacker Primer anyagot felvihetjük a felületre. A felületalapozót festékszóró pisztollyal vagy ecsettel lehet felvinni az alapozni kívánt felületre. felületalapozó anyag egy enyhén sárgás áttetsző folyadék mely kötés után egy fehéres filmréteget képez a felületen. Fontos hogy a felhordása szobahőmérsékleten történjen.

Szín: sárgás áttetsző folyékony halmazállapotú anyag
Aktív hatóanyag tartalom:  17 tömeg %
Sűrűség:  0,756 g/cm3
Bomlási hőmérséklet:  420 C
Gyulladáspont: 9 C
Kinematikus viszkozitás:  1 mm2/s

Wacker G 790 Primer fémtapadás közvetítő

Tapadásközvetítő szilikon ragasztóhoz termékünk megrendelhető és megvásárolható Murányi utcai szilikon szaküzletünkben!

Tapadásközvetítő szilikon ragasztóhoz

Használható minden fémből készült felülethez pl. saválló Inox lemezekhez, réz felülethez, pálinkafőző üsthöz, élelmiszeripari tartályokhoz, iparban fémszerkezetekhez és gépek tömítéseinek ragasztásához.

 Kiszerelések:  50 ml-es üvegben, 1 literes alumínium üvegben

Tapadásközvetítő szilikon ragasztóhoz termékünk megrendelhető és megvásárolható Murányi utcai szilikon szaküzletünkben, vagy online az alábbi linkre kattintva: Wacker G-790 tapadásközvetítő

Élelmiszeripari szilikon lemez gyártás VIDEÓ

Szilikon ragasztó szaküzlet – G790 tapadásközvetítő szilikon termék fémre ragasztáshoz :

Szilikon szaküzletünk címe és elérhetősége

Bondex Kft. szilikon bolt
kis és nagykereskedelem – értékesítés


Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.

Nyitvatartás magán és ipari vásárlóknak:
Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától – 16 óráig   Sz-V:  zárva

Tel./Fax: 06 1 221-9212, 06 1 220-9177, 06 1 273-0504
Mobil: 06 20 433-0413, 06 20 922-6073
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu