Szöveterősített szilikon csövek

Fokozottan hőálló és nyomásálló szilikon csövek

Külső szöveterősített nyomásálló szilikon csövek olyan helyen alkalmazhatók, ahol nagy belső nyomásnak kell ellenállni (pl. gőz átvezetésre vagy nagy nyomású folyadékok szállításához)  és a vastagabb fallal rendelkező külső erősítés nélküli szilikon csövek már nem képesek a nyomásnak ellenállni.

Szövettel erősített szilikon csövek alap tulajdonsága megegyezik az általános szilikongumiéval. A gyártás során felhasznált szilikoncsövek anyagkeménységére alkalmazás függő, de általában 70 ShA vagy 80 +- 5 Shore A keménységűek,

Alapanyaga: 100% szilikon kaucsukból ( VMQ )

A szilikon béléscső tulajdonsága: vegyszerrel, lúggal, sós oldatnak ellenálló,
– hőtűrés:  – 45 °C — + 180 °C között, növelhető + 275°C-ra ( ciklikusan + 300 °C -ig )
– kültéren és beltérre egyaránt alkalmazható,
– rugalmasak, flexibilisek
– víz és por taszító
– színe : áttetsző , transzparens , de igény szerint színezhető.
– UV és ózon álló ,
– sterilizálható , csírátlanítható.

Az általános szilikon csövek falvastagságtól és anyagkeménységétől függően változik a nyomásállósága. Ahhoz, hogy meg tudjon felelni az egyes technológiákban alkalmazott magasabb nyomáskövetelményeknek, külsőleg meg kell erősíteni. Erre alkalmazzák a szövetborítást. A szövetborítás többféle erősségű és anyagú lehet attól függően, hogy milyen belső nyomásnak kell ellenállnia. A külső szövési rétegek és a szövések sűrűségének változtatásával lehet a szilikon tömlők nyomásállóságát beállítani. A készre gyártott külső szövetborítással rendelkező fokozott nyomásállóságú szilikontömlők hőállósága, nagymértékben függ a külső szöveteléshez használt szálanyag minőségétől.Jelöléstechnikai alkalmazásnál megkülönböztető céllal a fokozott nyomásállóságú szilikongumi csövek szövetanyag színe és mintázata is változtatható, igény szerint egy vagy több színű szál anyaggal szőve.

A külső szövettel erősített szilikon tömlők alkalmasak:

Iparban nyomásálló folyadékátvezető csőként, elektromos vezetékek mechanikus védelmére, gőz- vagy vasalógépek gőzvezetékeiként, szilikon cső betéte miatt, az egészségügyben, de a gyógyszeriparban is fel lehet használni. Hideg és meleg – forró folyadékok, gázok elvezetésére is kiválóan alkalmas.

SZILIKON TÖMLŐ GYÁRTÁS VIDEÓ

Szilikon tömlő szaküzlet

Szilikon boltunk címe és elérhetősége:

Bondex szilikon szaküzlet
kis és nagykereskedelme, értékesítés:


Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.

Nyitvatartás magán és ipari vásárlóknak:
Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától – 16:00 óráig    Sz-V: zárva

Tel./Fax: 06 1/221-9212, 06 1/220-9177, 061/273-0504
Mobil: 06 20/433-0413, 06 20/922-6073, 06 20/946-8122
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu