Szilikon golyó ügyességi játék

Színes szilikongumi golyó

Szilikon termékek külső megjelenése – optikai tulajdonságai 

Szilikon termékek külső megjelenése nagyban függ a nyersanyagok alapszínétől és alapszínük fedettségétől. Általános szilikon késztermékeink transzparens áttetsző kivitelűek. Alapanyagoktól függően csekély eltérés mutatkozhat.

Szilikon termékek külső megjelenése

Színes szilikon lapok

Szilikon termékek külső megjelenése

A szilikonbó termékek színét az alapszín, az anyagba kevert szilikon színező pigment, és az anyagba kevert segéd és töltőanyagok színe határozza meg.

Az általános szilikongumi termékeknél magasabb hőállóság eléréséhez  hőstabilizátort keverünk az anyaghoz, melynek akár fedett színt is erdményezhet a végterméknél. Ezt minden esetben figyelembe kell venni!

Egyes speciális anyagok esetében akár opak, nyers fedett színt is adhat, vagy áttetsző és sárgásabb árnyalatú. A gyártmányok falvastagságától függően vastagabb falnál az általános tranzparens (áttetsző) anyagok is fedettebbé, sárgásabb árnyalatúvá válhatnak. Szilikon alapanyagok hőálló oxidfestékekkel könnyen színezhetők, akár egyedi színek is előállíthatók. A színezett szilikon élénk színű esztétikus megjelenésű anyag. Szép dekoratív megjelenése miatt ékszerészek szilikon ékszereket is készíthetnek belőle, de akár dizájn elemekként is funkcionálhatnak. Hőállóságuk miatt hőálló jelölő anyagnak is alkalmazzák pl. iparban kemencékbe helyezett termékek megkülönböztetésénél. Élelmiszeriparban a kék színt az élelmiszerbe hullott szilikon könnyebb megtalálása és élelmiszertől történő megkülönböztetésnek is alkalmazzák.

A hőálló oxidfestékekkel bekevert szilikonból készült késztermékek horzsolásakor nem fognak,a festék hő hatására sem válik ki az alapanyagból. 

Szilikon termékeink színtáblázatát és hőstabilizátorok színének táblázatát itt találja meg: **KLIKK**

 

Vélemény, hozzászólás?