Szilikon szakítószilárdsága

Extrudált és préselt szilikon termékek fő jellemzői

Melegen vulkanizált szilikon jellemzői közé sorolhatók a rugalmasság, a behasító szilárdság, a nyúlás, a szakadási nyúlás és a kopásállóság és a kiváló vegyszerállóság, elektromos szigetelő tulajdonság és a külső megjelenés.

A melegen vulkanizált szilikonok az általános gumitermékekkel szemben kiváló hőállósággal és hidegállósággal rendelkeznek. Széles hőmérséklet tartományon belül megtartja rugalmasságát és alaktartását. A szilikon  alapanyag gyártók különböző típusú melegen vulkanizálható anyagokat állítanak elő melyek nagyjából hasonló tulajdonságokkal bírnak. Kivételt képeznek a speciális HTV szilikonok amelyek mechanikai tulajdonságai messze felülmúlják a hagyományos anyagok tulajdonságát. A platinakatalizátoros vagy más néven poliaddíciós szilikon termékek mechanikai jellemzői fényévekkel múlják felül a hagyományos peroxidos szilikon termékek tulajdonságait. Ezek nem csak mechanikailag jobbak, hanem vegytisztaságuk is kiemelkedő. Visszamaradt peroxid maradványok nem találhatók anyagukban.

Melegen vulkanizált szilikon jellemzői

 Szilikon termékek vegyszerállósága

Általában elmondhatjuk hogy a HTV szilikonból készült termékeink jó vegyszerállósággal rendelkeznek. Sók, lúgok és savak híg oldatai nem támadják meg anyagát ph tartományon belül, poláris folyadékokban nem duzzad pl. kis molekulájú több értékű rövid láncú alkoholok, elenben nem poláris közegben, ilyenek a kerozin, benzin, szénhidrogének, ásványi olajok nagyfokú duzzadás lép fel.

Melegen ulkanizált szilikon elektromos szigetelő tulajdonsága

A HTV szilikon termékeink elektromos szigetelő tulajdonsága kiváló ezért használható elektromos vezetékek szigeteléséhez vagy kábelátvezető gyűrűk gyártásához. Jó hőállósága miatt inkább magas hőmérsékleten működő berendezések pl. kemencék vagy hőalagutak elektromos burkolóanyagaként használják, de mikroelektronikai szigetelőcsöveknek is széles körben elterjedt.

Átütési szilárdság: 18-20 KV/mm ( VDE 0303), 

Dielektromos állandó:2,7-3,3 (25c/50hz)

Kúszóáram szilárdság: 3,5-4,5 kv/6h

Errozió-ívállóság: 300-400 sec

Fajlagos ellenállás: 10∧15∧-10∧16 Ohm/cm

Szilikon kopásállósága és szakítószilárdsága

Kopásállóságuk valamint szakítószilárdságuk egyéb gumikhoz képest gyengébbnek mondható – speciális igény esetén erre a feladatra is találhatók erősebb anyagok, melyek dinamikus mozgáshoz,nagy szakítószilárdságra és nagyobb kopásállóságra lettek kifejlesztve.

Szilikon termékek keménysége

Szilikon késztermékek keménysége eltérő lehet. A késztermék keménységét ShoreA mértékegység mutató határozza meg. Minél alacsonyabb ez a szám annál puhább anyagról beszélünk.Leggyakoribb keménység 60ShA ami a gumiiparban középkeménységnek felel meg.
puha> 20ShA — 30ShA — 40ShA — 50ShA — 60ShA — 70S hA — 80ShA — 90ShA <kemény

Melegen vulkanizálható szilikon gyártmányok 10 ShoreA – 90 ShoreA keménységben készülhetnek. A keménység az anyag tulajdonságát nagymértékben befolyásolhatja.

Melegen vulkanizált termékek nyúlása:

Általános szilikon késztermékek akár 300 – 400 % -ban is nyújthatók. Nyújtás és összenyomás után alakját és eredeti formáját hamar visszanyeri,összenyomás után kismértékű maradandó alakváltozás mutatkozhat.

Szilikon termékek behasadási szilárdsága:

Általános szilikon anyagoknál kismértékű hibáknál-repedésnél viszonylag gyorsan végigreped és végighasad a szilikon. Az anyag elhasználódását a felhasználási hőfok, gőz jelenléte, fokozott igénybevétel és a rá ható kémiai közeg is gyorsíthatja.

Szilikon termékek rugalmassága

Általában elmondhatjuk hogy egyéb anyagokból készült gumikhoz képest rendkívül rugalmas, viszonylag kis nyomóerővel összenyomható.

Melegen vulkanizált szilikon színezhetősége:

Az extrudált és préseléssel előállított szilikon kiválóan színezhető hőálló pasztásított oxidfestékkel. Alapszíne áttetsző, de szilikon festékekkel hengerszéken történő bekeveréssel tetszőlges színvilág hozható létre. Használható dizájn elemként pl. szilikon karkötők vagy színes élvédők termékekbe történő beépítésével, de iparban jelölésnek is használják.

Kérjük tekintse meg színskálánkat: **KLIKK**

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.