SOFA embrió nyílászáró tömítés

SOFA szilikon embrió profilok

Embrió profil gyártása szilikonból SOFA és DUFA nyílászárókhoz.

Embrió profil használható egyéb, régebbi típusú ajtókhoz és ablakokhoz ott, ahol gumiból készült embriótömítés volt beépítve. A szilikon tömítő profil utólagosan is beépíthető.

Embrió profil

SOFA szilikon embrió profilok

Embrió profil segítségével történő nyílászárók leszigetelésével hosszú távon pénzt spórolhat, visszatérülő befektetés!

Beépítési nút szélessége: 4- 4,5 mm

A szilikonból készült embrió profilokat fehér, barna és fekete színben gyártjuk extruder technológiával.  Ettől eltérő színben is legyártjuk 50 fm feletti rendelés esetén igazodva az ablak színéhez.

Az embrió ablak szigetelő profilok több típusban készülnek:

a./ A régi típusú embrió profilok visszahajló  tömítő fejjel készülnek, nútba építve a a tömítőfej a tokhoz érintkezve puha záródást biztosít. Ez a típus készül a legvastagabb fallal ami 4,5 5 mm-es nútba építhető.

b./ Vékony falú egyenes talpú szilikon embrió tömítés 45 fokos tömítő fejjel készül, 3,5-4 mm-es horonyba ajánljuk beépíteni.

Embrió kiváltó profil

Szilikon embrió kiváltó profil

c./ Embrió kiváltó vagy más néven embrió pótló szilikon tömítés mely a svéd bemarásos technológiát veszi alapul. Ez a legújabb kialakítású tömítés melynek az alakja egy P profilra emlékeztet, a száránál visszahajló nyíl szerű kapaszkodó bordákkal, és a tömítő feje cső alakú zárt cellás mellyel kiváló tömítettség érhető el, legyen szó ajtóról vagy ablakról.

A kialakítandó hornyot kézi horonymaró géppel lehet kimarni. A nút szélességét a szilikon profil szélességéhez kell igazítani. Ez általában 3,5 – 4 mm lehet, de egyes típusok akár 4,5 mm-es nút szélességet igényelnek.

Embrió szilikon profilok fő jellemzői:

Napsugaraknak és UV sugárzásnak, víznek és nedvességnek ellenállnak, hosszú élettartamú anyagból készülnek .Élettartama minimum 20  év megelőzve minden más gumikból és PVC alapanyagokból készült profilokat. 

Óriási előnye a ragasztható ablakszigetelő profilokkal szemben hogy festéskor kivehető és festés után visszanyomható a számára kialakított nútba. Fontos hogy festék ne kerüljön a tömítőprofil felületére, mert a megszáradt festékréteg miatt megkeményedik a tömítés.

Az embrió profil minden típusú ablakhoz és ajtóhoz alkalmazható, legyen szó családi ház, vagy panel lakás nyílászáróinak szigeteléséről, régi és új típusú fából készült nyílászárók gumizásához és szigeteléséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*